Tesla po ndryshon vazhdimisht, kjo vlen për softuerin që përditësohet përmes ajrit. Kjo ka të bëjë me projektimin e disa pjesëve që pësojnë ndryshime herë pas here, kjo ka të bëjë me elementët e baterisë, njësinë qendrore të përpunimit etj. Gjatë gjithë kohës, Teslas u prodhuan në bazë të Tegra / Intel / AMD. Procesori i ri është një punë e madhe për të përgatitur bazën dhe mbështetjen e nivelit të ulët për të gjitha këto arkitektura. Modeli S dhe Modeli X janë thelbësisht të ndryshëm në platformë dhe në brendësi nga Modeli 3 dhe Modeli Y.

Që nga viti 2012, Tesla ka përdorur një kompjuter kryesor të bazuar në Nvidia Tegra, në mesin e vitit 2018, platforma Model S mori një përmirësim të rëndësishëm në formën e një njësie të re kryesore MCU të bazuar në një procesor Intel. Modeli 3, Y tashmë kanë filluar të prodhohen në çipin Intel. Që nga fundi i vitit 2021, Tesla ka kaluar në përdorimin e një çipi AMD.

Me përjashtim të roadster-it, atëherë Tesla Model S i parë. Ai kishte një numër të madh blloqesh dhe nyjesh të huazuara në dizajn. Për të mbështetur kompozueshmërinë e kodit të kundërt, arkitektura nuk ndryshoi rrënjësisht nga 2012 në 2021. Për shembull, përdorimi i 6 autobusëve kanaçe ishte për shkak të ndarjes së blloqeve për të përmirësuar mbijetesën dhe tolerancën e gabimeve, por asnjë nga blloqet nuk ka lidhje me disa autobusë menjëherë për të rezervuar kanalin e lidhjes. Kjo është rregulluar në Modelin 3 ku ka vetëm 3 kabina dhe shumica e njësive kanë një lidhje të tepërt.

Do të ishte gjithashtu gabim të supozohej se Tesla e ciklon të gjithë ciklin e prodhimit të makinerive brenda kornizës së një fabrike giga. Duke shënuar në blloqe, shohim se një numër i madh i kontraktorëve nga e gjithë bota furnizojnë blloqe dhe komponentë.

Në fakt, Tesla është strukturisht e njëjta makinë, por metodat e diagnostikimit janë të pronarit, skanerët standardë nuk do të funksionojnë fare nga fjala. Mos u mashtroni nga prania e OBD në disa modele. Një video e veçantë rreth metodave diagnostikuese është tashmë në kanalin tonë. Në mënyrë më të detajuar, si dhe manualet e riparimit, një listë të pajisjeve, skriptet për punë dhe udhëzimet për vetë-montimin e një pajisjeje diagnostikuese, ne e paraqesim atë në formën e një kursi të paguar në internet dhe offline.