Tesla është makina elektrike që ka revolucionarizuar dhe kthyer tregun. Si çdo produkt i ri, ai nuk është pa të meta. Një nga më kryesoret është mungesa e një rrjeti të gjerë shërbimesh të specializuara. Edhe në zonën e mbulimit zyrtar, duhet të prisni një kohë të gjatë për t’u regjistruar për shërbimin. Në vendet ku Tesla nuk është zyrtarisht i pranishëm, mungesa e shërbimeve të kualifikuara është një kufizim serioz për rritjen e numrit. Blerësit e mundshëm kanë frikë të jenë në një situatë ku askush nuk mund t’i ndihmojë ata të zgjidhin problemin e makinës së tyre. Është për këto arsye që është shumë premtuese hapja e një shërbimi zyrtar dhe jozyrtar të Tesla-s. Ju mund të kapni një pjesë të madhe të një tregu në rritje.

Le të shqyrtojmë mundësinë e hapjes së një shërbimi të konfirmuar zyrtarisht. Dyqani i aprovuar nga Tesla. Për të hapur, do t’ju duhet trajnime për punonjësit e Tesla, duke përfshirë: diagnostikues, mekanik, elektricist, menaxher. Në bashkëngjitje do të lë një dosje me dokumente zyrtare nga Tesla për numrin e punonjësve dhe kurset e nevojshme të trajnimit.

Ju duhet një listë e caktuar e pajisjeve të miratuara, shuma mund të ndryshojë nga 300,000 dollarë në 600,000 dollarë. Në bashkëngjitje, do të lë një skedar me një përshkrim të detajuar të pajisjeve të kërkuara. Në përgjithësi, shuma për përgatitjen paraprake është rreth 1.5 milion dollarë. Shumë njerëz mendojnë se vetë shërbimi duhet të duket disi i veçantë, por shumë autobufe nga SHBA duken mjaft primitive. Një plus i madh i hapjes së një zyrtari është zhvillimi i tregut, marrja e një përfaqësie për shitjen e makinave, riparimi i makinave me garanci, statusi. Ana negative është pragu i lartë i daljes, vështirësia e nisjes për shkak të mungesës fillestare të klientëve, pamundësia për të ofruar shërbime që nuk miratohen nga Tesla. Tani le të shohim opsionin e një shërbimi jozyrtar. Për trajnimin fillestar të një diagnostikuesi dhe një elektricisti, do të kërkohet një shumë prej rreth 5,000 dollarë. Ky është një kurs themelor diagnostik. Një kurs pune me blloqet e konfigurimit, pastrimit dhe lidhjes.

Mundësia për të përdorur pajisjet aktuale nëse filloni të punoni me automjete elektrike tashmë në bazë të shërbimit tuaj. Do t’ju duhen Toolbox2, toolbox 3, programues, vegla për të punuar me CAN, autobusë LIN, mjete diagnostikuese të baterive. Rreth 10,000 dollarë më shumë do të shpenzohen për programe dhe pajisje speciale. Ju do të jeni në gjendje të ofroni shërbime të pa miratuara nga Tesla, për shembull:

-Përfshirja e opsioneve shtesë.

-Vendosja e pajisjeve shtesë jozyrtare, si mbyllësit e dyerve, hapja e kapuçit, ndriçimi i brendshëm ambilight.

— Mirëmbajtja e shërbimit me pjesë këmbimi jozyrtare, nuk është sekret që për shkak të mungesës së pjesëve të këmbimit, disa klientë në SHBA presin me muaj për makinat e tyre.

Në një shërbim jozyrtar, ju jeni shefi juaj, ju mund të vendosni çmimet tuaja, por mungesa e një statusi zyrtar mund të jetë një minus në sytë e klientëve.

Varet nga ju, nga ana jonë ne jemi të gatshëm të ndihmojmë me kurse trajnimi, zgjedhjen dhe blerjen e pajisjeve diagnostikuese.