Fillimi i riparimit të automjeteve elektrike Tesla, para së gjithash, të gjithë kanë nevojë për informacion, çfarë mjetesh të përdorin për diagnostikim? Lidhja me automjetin ndryshon në varësi të modelit specifik, vitit të prodhimit dhe problemit aktual.

Tesla mbledh dhe përpunon një sasi të madhe të dhënash nga sensorët, kjo i lejon kompjuterit të monitorojë statusin e të gjitha sistemeve. Kamera e gabuar ose përqindja shumë e lartë e konsumimit të gomave do të jetë tashmë një sinjal për sistemin, ndërsa disa nga njoftimet mund të jenë shërbimi dhe të mos disponohen për përdoruesin.

Përgjigja në kohë ndaj sinjalizimeve të vogla ju lejon të parandaloni probleme të mëdha, kjo është arsyeja pse është e nevojshme t’i rekomandoni pronarëve të Tesla që të kryejnë diagnostikimin kompjuterik të makinave të paktën një herë në vit.

Modeli S dhe Model X janë thelbësisht të ndryshëm në platformë dhe pjesë të brendshme nga Modeli 3 dhe Modeli Y. Që nga viti 2012, Tesla përdori kompjuterin kryesor në çipin Nvidia Tegra, në mesin e vitit 2018, platforma Model S mori një përmirësim të rëndësishëm në formën e një njësi e re e kokës MCU e bazuar në procesorin Intel. Modeli 3, Y tashmë kanë filluar të prodhohen në çipin Intel.

Që nga fundi i vitit 2021, Tesla ka kaluar në përdorimin e një çipi AMD. Kjo është e rëndësishme të dihet, pasi softueri diagnostikues varet nga çipi i përdorur.

Me çipat Tegra, ne punojmë me aplikacionin offline Tesla Toolbox 2, shkruani në komente nëse keni nevojë të bëni një video të veçantë për përdorimin e këtij programi.

Porta diagnostike, e vendosur ose nën ekranin e madh ose pas mbulesës anësore të silurit, është një lidhës fakra.

Fillimisht, porti është i mbyllur, makina duhet të vendoset në modalitetin FACTORY. Nëse kjo video ngjall interes dhe merr mbështetjen tuaj në formën e pëlqimeve dhe komenteve, unë do të bëj një video të veçantë rreth Fabrikës/Zhvilluesit/Modalitetit të Shërbimit.

Me Tesla në Intel dhe AMD, ju duhet të përdorni Tesla toolbox 3 në internet, kanali tashmë kishte një rishikim sipërfaqësor të këtij mjeti në internet. Për të diagnostikuar Tesla S Intel, modaliteti i fabrikës nuk kërkohet, dhe aq më tepër, duke filluar me firmware 2021.4, është jashtëzakonisht e vështirë të kaloni Tesla në këtë mënyrë.

Ekziston mundësia dhe madje nevoja, do të thosha, për të punuar me Tesla Model S, X në Intel duke përdorur Toolbox 2, por fillimisht portat do të mbyllen dhe nuk do të mund të lidheni. Ne kemi një kurs shumë të vogël, por shumë të rëndësishëm me pagesë për zhbllokimin e portit. Toolbox 3 funksionon me makina me firmware 2020.36 ose më të reja, të gjitha makinat përpara këtij modaliteti ose duhet të përditësohen ose të përdorin FACTORY për diagnostikim pavarësisht modelit.

Shpresoj të mos ju ngatërrova shumë me modelet, modifikimet, firmuerin dhe lidhësit. Pra, ne morëm një listë alarmesh. Këto janë njoftime të shkallëve të ndryshme të rëndësisë. Tani është e rëndësishme t’i deshifroni ato. Ka baza të dhënash offline të sinjalizimeve me një përshkrim të shkurtër, ka përshkrime zyrtare në internet nga Tesla. Unë ju këshilloj të filloni me kodin në shkurtesën e alarmit. Tashmë do të bëhet e qartë se me cilin sistem është problemi dhe çfarë duhet të kontrollohet më tej. Deshifrimi është një çështje më vete.