Kontrolli adaptiv i lundrimit ekzistonte përpara Tesla-s, ashtu si telefonat inteligjentë dhe PDA-të ekzistonin përpara iPhone. Ashtu si Apple, Tesla ishte në gjendje të bënte një revolucion me autopilotin e saj, për sa i përket cilësisë së punës, numrit dhe shpejtësisë së objekteve të zbuluara njëkohësisht.

Nuk ishte gjithmonë kështu. Modeli i parë i Tesla S që nga viti 2012 ishin fare pa autopilot. Ka dallime në grupin e sensorëve dhe kompjuterëve autopilot që përdoren. Më tej, që nga viti 2014, u shfaq një version autopilot i harduerit 1. Nga sensorët, një kamerë në xhamin e përparmë, radar, sensorë parkimi. I ashtuquajturi autopilot i autostradës në të njëjtën kohë ruan mjaft mirë korsinë dhe distancën nga makinat përpara.

Që nga viti 2016 Tesla filloi të pajisë makinat me një grup të plotë kamerash, 9 kamera: dy në sinjalet e kthesës, dy në shtyllat e derës, tre në xhamin e përparmë, një në kabinë, një kamerë me pamje të pasme.

Në të njëjtën kohë, autopiloti fitoi një bord hoteli me firmware-in e tij të veçantë. Hardware 2.0 në dy çipa Nvidia Tegra. Edhe atëherë, Musk pohoi se ky hekur ishte i mjaftueshëm për një autopilot të vetëqeverisjes së plotë. Hardware 2.5 u shfaq në 2018, Nvidia mbeti çipet kryesore, por tani ka 3 prej tyre.

Në vitin 2019, kompjuteri autopilot mori një përditësim në harduerin 3.0 me çipat e vetë Teslës. Sipas kompanisë, çipat e rinj mund të ofrojnë performancë 40 herë më të lartë, në praktikë, ndryshimi midis 2.5 dhe 3 është se 3 autopiloti sheh semaforët dhe shenjat e ndalimit, por ky opsion mund të mos jetë i disponueshëm për ju nëse, pasi dilni jashtë zona e lundrimit, rikthimi i makinës në cilësimet e fabrikës. Duke u zgjuar, makina sheh se është jashtë rajonit të hartës.

Që nga mesi i vitit 2020, kompjuteri është përmirësuar në versionin harduerik 3.2, por vetë-menaxhimi i plotë i premtuar ende mungon. Testimi beta është i disponueshëm vetëm për një numër të kufizuar njerëzish brenda Kalifornisë, pasi të kenë kaluar testin dhe të kenë ndezur kamerën në kabinë.

Që nga fillimi me versionin e harduerit autopilot 2, ne kemi një kompjuter të veçantë për këtë, ai ka firmware-in e vet dhe certifikatat e veta për përditësim. Nëse ka interes, mund të bëj një video më të detajuar në lidhje me certifikatat, qëllimin e tyre, çfarë të bëni për të mos humbur dhe çfarë të bëni nëse humbni. Shkruani në komente. Firmware-i i kompjuterit kryesor dhe i kompjuterit autopilot duhet të sinkronizohen për funksionimin e duhur. Prandaj, thjesht ndryshimi i kompjuterit autopilot nga makina e donatorëve nuk do të ndihmojë në përmirësimin.

Përveç dallimeve në harduer, ka një ndryshim në autopilot, i cili përfshihet në konfigurim, deri në atë pikë sa mund të mungojë plotësisht. Thelbi i autopilotit do të jetë vetëm në frenimin emergjent dhe disa veçori sigurie. Ekziston një opsion për autopilot bazë, të avancuar dhe FSD (Full self drive). Autopilot bazë funksionon si kontrolli adaptiv i lundrimit. Ai i avancuar i lejon makinës të ndryshojë korsinë vetë duke përdorur sinjalin e kthesës, shfaqet parkimi i makinës, modaliteti i kontrollit të thirrur nga telefoni. Në mungesë të navigimit, ndryshimi midis autopilotit të përmirësuar (Enchansed) dhe FSD nuk mund të përcaktohet. Me navigimin, FSD ju lejon të përdorni Navigate në autopilot, më pas makina mund të largohet nga autostrada dhe të lëvizë në mënyrë të pavarur në kryqëzime.

Shumë nuk dinë për ndryshimin thelbësor në rregullat e autopilotit për SHBA dhe Evropë. Në SHBA, nuk mund ta mbani timonin për 45 sekonda, në Evropë vetëm 15 sekonda. Një makinë europiane nuk do të rindërtohet sipas sinjalistikës për shkak të kufizimeve në ligj. Informacioni se cili autopilot paguhet në këtë makinë ruhet në një skedar konfigurimi të sigurt në portë. Dhe nëse në modelin S, X është e lehtë ta ndryshosh atë gjatë hapjes së portit, ndërkohë që ka vështirësi të mëdha për ta mbrojtur atë nga ndryshimi i kundërt nga Tesla. Në Modelin 3,Y, konfigurimi i mbrojtur nuk mund të ndryshohet me mjete standarde pa qasje fizike në kompjuter.

Duke filluar nga mesi i vitit 2020, Tesla filloi të përdorte çipa me fjalëkalim me 256 karaktere. Jo aq e lehtë për t’u zgjedhur. Ne ofrojmë një kurs trajnimi për ndryshimin e konfigurimit të mbrojtur për të gjitha modelet e Tesla.